Griekse banken verkopen aandelen

De Griekse banken Alpha Bank en Piraeus Bank willen samen bijna 3 miljard euro ophalen met de verkoop van aandelen. Dat maakten de banken maandag bekend.

Piraeus Bank, de op één na grootste bank van Griekenland, mikt op een opbrengst van 1,75 miljard euro en Alpha Bank wil 1,2 miljard euro in het laatje brengen met de verkoop van nieuwe aandelen.

De verkoop begon na het slot van de beurshandel in Griekenland. Door aandelen te verkopen, willen de twee banken hun kapitaalposities versterken en de dreiging van de grote hoeveelheid slechte leningen die de banken hebben het hoofd bieden.

De Griekse centrale bank liet eerder deze maand nog weten dat de bankensector in Griekenland in totaal 6,4 miljard euro nodig heeft om de kapitaalbuffers te verstevigen.

De Griekse centrale bank sprak toen over een kapitaalbehoefte van 425 miljoen euro voor Piraeus Bank en 262 miljoen euro voor Alpha Bank.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie