Investeringsgroep neemt tv-producent Loewe over

De Duitse investeringsgroep Stargate Capital GmbH neemt de noodlijdende tv-fabrikant Loewe over. Dat maken beide organisaties maandag bekend.

Hoeveel Stargate Capital betaalt voor de volledige bedrijfsactiviteiten van Loewe wordt niet bekendgemaakt.

De organisaties laten wel weten dat er de komende jaren "tientallen miljoenen" euro's worden geïnvesteerd. Ook wordt de financiering van de aankoopprijs en de toekomstige groei volledig gegarandeerd door de koper en de betrokken banken.

Met de overname worden negentig van de 525 werknemers ontslagen. Zij blijven tot en met september van dit jaar in dienst.   

"Na de onrust van de afgelopen weken zijn wij enorm blij dat we deze sterke partner hebben gevonden", zegt Loewe ceo Matthias Harsch.

"Met Stargate Capital hebben we een investeerder gevonden die de lange termijnstrategie, om Loewe terug te brengen in zijn oude kracht, steunt. Loewe kan nu eindelijk doorstarten", aldus Harsch.

De redding van de noodlijdende Duitse tv-producent stond op losse schroeven, doordat een groep investeerders eerder afzag van de voorgenomen overname van het bedrijf.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie