'Altice verhoogt bod op SFR niet'

Kabelbedrijf Altice is niet van plan zijn bod op SFR, de telefonietak van het Franse mediaconcern Vivendi, te verhogen nu concurrent Bouygues dat ook heeft gedaan. 

Dat meldde zakenkrant The Wall Street Journal maandag op gezag van een ingewijde.

Altice, dat via dochterbedrijf Numericable al actief is op de Franse telecommarkt, begon onlangs exclusieve onderhandelingen met Vivendi.

Het sindskort aan de beurs in Amsterdam genoteerde bedrijf leek daarmee, in ieder geval voorlopig, Bouygues te hebben afgetroefd. Uiterlijk op 4 april beslist Vivendi of het alternatieve biedingen terzijde schuift.

Bouygues probeerde vrijdag evenwel in te breken in de onderhandelingen door met een verhoogd bod te komen, dat geldig is tot en met 8 april. Marktkenners houden er rekening mee dat Vivendi nu pas later een een definitief besluit neemt.

Concurrentiebezwaren

Een verkoop van SFR kan naar verwachting sneller worden afgerond omdat er minder concurrentiebezwaren zijn.

Het bod van Bouygues is hoger, wordt voor een groter deel in contanten voldaan, en kan bovendien rekenen op steun van de Franse overheid.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie