Tesco stapt verder in Indiase markt

De Britse supermarktketen Tesco sluit een samenwerkingsverband met Trent Limited, een tak van het Indiase Tata-concern.

Met de joint venture is voor Tesco een investering van 85 miljoen pond, circa 105 miljoen euro gemoeid, zo werd vrijdag bekendgemaakt. De Indiase toezichthouders hebben inmiddels toestemming verleend voor de samenwerking die al eerder bekend was gemaakt.

Tesco en Trent krijgen ieder een belang van 50 procent in Trent Hypermarket Limited, dat twaalf grote winkels in India uitbuit, waarin naast levensmiddelen ook huisraad en kleding wordt verkocht. De winkels opereren onder de naam Star Bazaar en Star Daily in vooral de zuidelijke en westelijke regio's van India.

Tesco heeft al een servicecentrum in India en een franchise-overeenkomst met de Tata-groep. Voor buitenlandse winkeliers in India gelden nog steeds forse beperkingen, hoewel de overheid wel tracht om de regels iets soepeler te maken. Buitenlandse detailhandelaren mogen tot nu toe niet zonder een Indiase partner opereren.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Bedrijfsnaam

Bedrijfsnaam
Een naar de eigenaar vernoemd bedrijf zou betere resultaten boeken. Maar is zo'n naam ook altijd handig?

NUwerk

Tip de redactie