Bouygues heeft zijn bod op het Franse telecombedrijf SFR verhoogd tot 13,2 miljard euro.

Dat is bijna 2 miljard euro meer dan het bedrijf, dat om de overname strijdt met de in Amsterdam genoteerde kabelexploitant Altice, eerder bood.

Bronnen meldden donderdag al dat Bouygues zijn bod zou verhogen. Naast ruim 13 miljard euro in contanten biedt het Franse bouw- en telecombedrijf een belang van 21,5 procent in het na de overname te vormen bedrijf aan SFR-eigenaar Vivendi. Het nieuwe bod waardeert SFR in totaal op 17,4 miljard euro.

Vorige week maakte Vivendi bekend in exclusieve onderhandelingen te gaan met Altice. Dat bedrijf wil 11,75 miljard euro in contanten op tafel leggen voor SFR en biedt daarnaast 32 procent van de aandelen in het te vormen fusiebedrijf. Dat bod kreeg toen de voorkeur.

Mededingingsautoriteiten

Vivendi heeft onder meer een voorkeur voor Altice, omdat een overname van SFR door dat bedrijf naar verwachting makkelijker zal worden goedgekeurd door mededingingsautoriteiten.

De Franse regering sprak zich vorige week echter fel uit tegen een overname door Altice, het bedrijf van miljardair Patrick Drahi.

Te klein

De Franse industrieminister Arnaud Montebourg waarschuwde dat Altice veel te klein is voor de overname en zich er diep voor in de schulden moet steken. De overname zou ook slecht zijn voor de werkgelegenheid in Frankrijk.

Het verhoogde bod van Bouygues wordt onder meer gesteund door de staatsbank Caisse des Dépôts et Consignations. Die zal 300 miljoen euro investeren in het fusiebedrijf, in ruil voor een belang van 3 procent.