'Zelf beleggen wordt steeds goedkoper'

Zelf beleggen via internet is afgelopen jaar goedkoper geworden door nieuwkomer DeGiro.

Dat schrijft de Vereniging van Effektenbezitters (VEB) vrijdag in een rapport.

DeGiro is flink onder de tarieven van andere online-aanbieders gaan zitten en vooralsnog heeft alleen ING Bank op de komst van de broker gereageerd door de tarieven fors naar beneden te brengen.

VEB meldt verder dat er steeds grotere verschillen lijken te komen tussen duurdere en goedkopere online brokers. Die worden veelal bepaald door de service die internetbanken aanbieden.

Het gaat onder meer om koersinformatie, gebruiksvriendelijkheid, klantenservice en meer mogelijkheden om het beleggen makkelijker te maken.

Risico's

De beleggersvereniging concludeert wel dat beleggen bij de goedkopere aanbieders niet per se meer risico's met zich meebrengt.

Sommige aanbieders zeggen dat goedkope concurrenten andere inkomensbronnen zoeken, zoals het uitlenen van effecten van klanten aan andere beleggers, het zogenoemde securities lending. Maar DeGiro bezweert dat het uitgesloten is dat klanten moeten bijstorten.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie