Het Franse bouw- en telecomconcern Bouygues wil de aan de beurs in Amsterdam genoteerde kabelexploitant Altice aftroeven met een hoger bod op het mobiele telecombedrijf SFR.

Dat hebben bronnen rond de onderhandelingen donderdag gezegd.

Het verhoogde bod zou onder meer bestaan uit een additionele 1 tot 2 miljard euro in contanten. Bouygues deed eerder een bod van 11,3 miljard euro plus een aanzienlijk aandelenbelang op de Franse telecomdochter van mediagigant Vivendi.

Vorige week werd echter bekend dat Vivendi in exclusieve onderhandelingen ging met Altice. Dit bedrijf wil 11,75 miljard euro in contanten op tafel leggen voor SFR en biedt daarnaast 32 procent van de aandelen in het te vormen fusiebedrijf. Dat bod kreeg toen de voorkeur.

Vivendi gaf toen aan binnen drie weken te beslissen of het voorstel van Bouygues definitief terzijde zou worden geschoven. De raad van toezicht van het concern zei ook dat er geen andere relevante biedingen zijn ontvangen.

Altice

Kenners gingen er vanuit dat Vivendi liever met Altice in zee zou gaan, omdat een overname door die partij minder rompslomp met de concurrentiewaakhond zou opleveren. Bouygues is al een grote speler op de Franse mobiele markt, die Altice wil betreden door SFR te kopen en onder te brengen bij zijn kabeldochter Numericable.