Deutsche Bank heeft zijn winst over 2013 neerwaarts bijgesteld, in verband met de schikking in de zaak rond het mediaconcern van mediamagnaat Leo Kirch die in februari werd bereikt. 

Die schikking werd in februari bereikt.

De nettowinst over 2013 komt volgens de bank nu uit op 681 miljoen euro, een daling met 401 miljoen euro in vergelijking met het eerder gemelde winstcijfer.

Deutsche Bank maakte vorige maand bekend dat het 925 miljoen euro betaalt aan de nabestaanden van de in 2011 overleden Kirch, omdat de bank een rol zou hebben gespeeld bij de ondergang van zijn mediabedrijf in 2002. Daarmee kwam een einde aan een juridische strijd van meer dan 10 jaar.

Deutsche Bank liet donderdag verder weten dat de twee bestuursvoorzitters van het concern, Jürgen Fitschen en Anshu Jain, over 2013 ieder een beloning hebben ontvangen van bijna 7,5 miljoen euro.

Vorig jaar was het eerste volledige jaar dat zij aan het roer stonden bij Deutsche Bank. De twee volgden in juni 2012 Josef Ackermann op.

In het voorgaande jaar kregen de twee topmannen voor 6 maanden werk nog een beloning van circa 4,9 miljoen euro. De totale beloning voor de raad van bestuur van Deutsche Bank kwam over 2013 uit op 38,5 miljoen euro, tegen 26,3 miljoen euro een jaar eerder.