BMW verwacht de winst dit jaar aanzienlijk op te voeren dankzij lagere investeringen en de introductie van nieuwe modellen.

Dat laat de Duitse fabrikant van luxe auto's woensdag weten bij de presentatie van het jaarverslag over 2013. BMW gaat daarbij uit van de winst voor belastingen. Vorig jaar kwam die uit op 7,9 miljard euro.

In 2013 investeerde BMW fors in nieuwe modellen en uitbreiding van de productiecapaciteit. Dit jaar verwacht het concern daar van te profiteren.

Een van de nieuwe modellen die de autobouwer op de markt brengt, is de Mini Hatch. Die auto wordt vanaf komende zomer ook gebouwd bij VDL Nedcar in het Limburgse Born.

Record

Vorige week liet BMW al weten dat het dit jaar voor het eerst meer dan 2 miljoen wagens aan de man verwacht te brengen. Vorig jaar kon de fabrikant een recordaantal van 1,96 miljoen auto's verkopen.

Vooral in de tweede jaarhelft voorziet het bedrijf een sterke groei. Daarmee probeert het zijn positie als 's werelds grootste producent van luxe wagens te verdedigen. In de eerste twee maanden van het jaar verkocht concurrent Audi meer auto's.