PSA Peugeot Citroën wil Louis Gallois benoemen tot president-commissaris. De benoeming wordt op 25 april voorgelegd aan de algemene vergadering van aandeelhouders. 

Dat maakt het bedrijf woensdag bekend.

Bronnen meldden dinsdag dat de familie Peugeot liever Gérard Hauser als president-commissaris had gezien. Hij is nu een directeur van de Stichting PSA Peugeot Citroën. Na een gesprek met regeringsfunctionarissen zou de familie alsnog overstag zijn gegaan.

Gallois werd door de Franse overheid naar voren geschoven. De Franse staat nam vorige maand voor 800 miljoen euro een belang van 14 procent in PSA.

De Chinese autofabrikant Dongfeng deed hetzelfde. Door uitgifte van extra nieuwe aandelen verwaterde het belang van de familie Peugeot in het bedrijf naar 14 procent.

Familie

De familie leverde sinds 1972 steevast in ieder geval de president-commissaris. Na de benoeming van Gallois zal de raad van commissarissen nog twee familieleden tellen, Thierry Peugeot en zijn neef Robert.

Topman Xu Ping en directeur Liu Weidong van Dongfeng krijgen ook een plek in de raad die veertien leden telt. Namens de Franse overheid treedt ook Bruno Bézard toe.