De AEX-index van de Amsterdamse effectenbeurs is woensdag na een rustige handelsdag met een klein verlies gesloten.

Net als op andere Europese beurzen deden beleggers het rustig aan in afwachting van de uitkomsten van de beleidsvergadering van de Amerikaanse Federal Reserve (Fed), die later op de dag worden gepresenteerd.

De AEX-index eindigde 0,1 procent lager op 388,88 punten. De Midkap zakte 0,1 procent tot 665,20 punten. De beurzen in Parijs en Londen verloren 0,1 en 0,5 procent. De DAX-index in Frankfurt onttrok zich aan de licht negatieve teneur en sloot 0,4 procent in de plus.

De handel kreeg woensdag weinig impulsen van economische cijfers of bedrijfsresultaten en stond vooral in het teken van de eerste beleidsvergadering van de Fed onder leiding van Janet Yellen. Verwacht wordt dat zij de afbouw van het economische steunbeleid doorzet en mogelijk wat meer duidelijkheid geeft over de voorwaarden voor een eventuele renteverhoging in de VS.

Air France-KLM

Luchtvaartcombinatie Air France-KLM was de koploper in de AEX met een winst van 5,6 procent. PostNL en Fugro volgden met plussen van circa 2 procent. Installatiebedrijf Imtech stond onderaan met een verlies van ruim 3 procent.

In de MidKap sloot Advanced Metallurgical Group (AMG) de rij met een min van 2,9 procent. De metaalspecialist is vorig jaar hard geraakt door scherpe prijsdalingen. Over heel 2013 leed AMG een verlies, terwijl een jaar eerder nog een winst in de boeken werd gezet.

In Madrid kwam Inditex met de jaarcijfers. Het Spaanse moederbedrijf van kledingketen Zara tekende in het afgelopen boekjaar de zwakste winstgroei op in 5 jaar. Beleggers waren desondanks tevreden met de resultaten en zetten het aandeel bijna 5 procent hoger.

Euro

De euro was met 1,3915 dollar evenveel waard als bij het slot van de Europese beurshandel op dinsdag. De prijs van Amerikaanse olie steeg 0,1 procent tot 99,80 dollar per vat.

Brentolie zakte 0,8 procent in prijs tot 106 dollar per vat.

Bekijk de slotkoersen van vandaag van AEX-bedrijven