Evenals de Europese handelaren, leken ook de Amerikaanse beleggers opgelucht na de opmerkingen van de Russische president Vladimir Poetin dat Rusland geen interesse heeft in andere delen van Oekraïne. 

Beleggers keken verder uit naar de uitkomst van de tweedaagse beleidsvergadering van de Federal Reserve die woensdag wordt afgesloten.

De Dow-Jonesindex sloot 0,6 procent hoger op 16.336,19 punten. De brede S&P 500 klom 0,7 procent tot 1872,25 punten en technologiebeurs Nasdaq kreeg er 1,3 procent bij tot 4333,31 punten.

De focus van de markt was gericht op de Federal Reserve. Het is de eerste vergadering onder leiding van de nieuwe president Janet Yellen. Beleggers wachten onder meer op aanwijzingen over de rentepolitiek die Yellen wil gaan voeren.

Dinsdag voorbeurs bleek dat de inflatie in de VS in februari op 1,1 procent op jaarbasis lag, iets lager dan de verwachting van economen. Daarnaast bleken er minder woningen in aanbouw te zijn genomen in februari dan verwacht.

Overigens wijten marktvorsers de zwakkere data van de afgelopen weken vooral aan het zware winterweer waardoor grote delen van de VS de afgelopen maanden zijn getroffen.

Microsoft

Op de beurzen stegen de aandelen Microsoft tot het hoogste niveau in een jaar met een winst van bijna 4 procent. Beleggers verwachten dat het softwarebedrijf met een nieuwe versie komt van Office voor de Apple iPad.

Autoverhuurbedrijf Hertz sloot 0,5 procent lager na de mededeling dat het de tak die bouwmaterieel verhuurt gaat afsplitsen.

Verkoper van videogames GameStop leverde 3,4 procent in nadat bekend werd dat Wal-Mart ook gebruikte videospelletjes gaat verkopen.

De euro was 1,3931 dollar waard, tegen 1,3912 dollar bij het sluiten van de Europese beurzen. De prijs van Amerikaanse olie klom 1,5 procent tot 99,57 dollar per vat. Brentolie werd 0,4 procent duurder op 106,64 dollar per vat.