Bodemonderzoeker Fugro wil de Colombiaan Antonio Campo benoemen als commissaris. Hij zal John Colligan opvolgen, die volgend jaar aftreedt. 

Dat maakte Fugro dinsdag bekend.

Het bedrijf maakte ook bekend dat Marion Helmes, sinds 2009 commissaris bij Fugro, haar functie neerlegt. Helmes is financieel directeur bij Celesio, dat verwikkeld is in een fusieproces.

Campo is 28 jaar werkzaam geweest bij de Amerikaanse dienstverlener aan de olie- en gasindustrie Schlumberger, waar hij tot voor kort de topman was van de tak in Latijns-Amerika. Zijn benoeming staat gepland voor de aankomende jaarvergadering op 6 mei.

Verrassing

Het bericht dat commissaris Marion Helmes vertrekt bij Fugro komt als een verrassing, constateren analisten van Rabobank dinsdag.

''Het is nooit een goed signaal als een commissaris met een goede reputatie onverwacht stopt'', aldus de marktvorsers. Ze wezen er daarbij wel op dat het vertrek van Helmes het gevolg is van drukte bij Celesio, waar ze financieel directeur is.

Rabo zou ook graag zien dat Fugro een commissaris voorstelt met een sterke achtergrond in financiën en in IT. Ook vraagt de bank zich af waarom de voordracht van Antonio Campo niet op 7 maart is gedaan, op de dag van de jaarcijfers.