Cryo-Save verkleint nettoverlies fors

Cryo-Save heeft in 2013 flink last gehad van slechte marktomstandigheden. De omzet daalde daardoor met ruim een zesde tot 30,6 miljoen euro.

Het bedrijf verkleinde wel het nettoverlies fors, van 17,1 miljoen euro in 2012 naar 3,5 miljoen euro vorig jaar, dankzij fors lagere afschrijvingen. Dat maakte de beursgenoteerde stamcelbank dinsdag bekend.

Zonder eenmalige posten kwam het nettoverlies uit op 2,4 miljoen euro, na een eveneens negatief resultaat van 0,9 miljoen euro een jaar eerder.

Het onderliggend bedrijfsresultaat (ebitda) was 0,5 miljoen euro positief, tegen 1,9 miljoen euro in 2012. Cryo-Save had eind vorig jaar naar eigen zeggen een ''rotsvaste'' kaspositie van 8,6 miljoen euro, een verbetering van 1,5 miljoen euro op jaarbasis.

Cryo-Save verwacht dat de eind vorig jaar aangekondigde overname van branchegenoot Salveo Biotechnology zal helpen de omzet en winstgevendheid op te voeren. 

Strategie 

Ook de herijking van de eigen strategie is nog altijd aan de gang. Uit onderzoek is in ieder geval gebleken dat de markt waarin het bedrijf zich beweegt, sterke groeiperspectieven heeft doordat voor steeds meer ziektes stamcelbehandelingen bestaan, aldus het bedrijf.

Het nieuwe bestuur van Cryo-Save, waarin onder meer Salveo-topman Frédéric Amar zitting heeft, staat achter de strategie die de onderneming heeft uitgestippeld om weer winstgevend te worden. De uitvoering daarvan ligt ''op koers'', stelde het bedrijf.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie