Nikkei toont herstel

De effectenbeurs in Tokio toonde dinsdag weer wat herstel na de stevige verliesbeurten in de afgelopen dagen.

Beleggers trokken zich op aan de koerswinsten in Europa en New York, waar opgelucht werd gereageerd dat het referendum in de Krim zonder problemen is verlopen. De Nikkei sloot 0,9 procent in de plus op 14.411,27 punten.

Bij de bedrijven stond Mitsubishi Electric in de belangstelling. Het aandeel klom ruim 3 procent nadat het Japanse elektronicaconcern het jaarlijkse dividend verhoogde tot 17 yen per aandeel. Dat was meer dan analisten hadden verwacht. Het bedrijf keert daarmee het hoogste dividend uit sinds 1976.

De andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten gingen eveneens omhoog. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,4 procent.

De Chinese projectontwikkelaars stonden echter onder druk nadat bleek dat de gemiddelde prijs van nieuwe huizen in de grootste 70 steden in China in februari minder sterk is gestegen dan een maand eerder. De Kospi in Seoul won 0,7 procent en de All Ordinaries in Sydney eindigde 0,5 procent hoger.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie