Air France-KLM versterkt zijn activiteiten op het gebied van vliegtuigonderhoud met de overname van het Amerikaanse bedrijf Barfield.

 Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern heeft daarover een akkoord bereikt met de huidige eigenaar Sabena Technics, zo maakte het maandag bekend.

De twee bedrijven verwachten de transactie, die nog voor goedkeuring langs de mededingingsautoriteiten moet, in de eerste helft van dit jaar af te ronden. Financiële details werden niet vermeld.

De onderhoudstak van Air France-KLM is via dochterbedrijf Aero Maintenance Group (AMG) al actief in de Verenigde Staten.

De activiteiten van Barfield, dat 230 werknemers heeft op drie locaties (Miami, Phoenix en Louisville) vormen daarop een aanvulling, aldus de luchtvaartgroep.

Herstel

De Juniac stelde dat Air France-KLM zijn positie in een sterk groeiende markt verstevigt. Volgens de topman bevestigt de overname de belangrijke rol die de onderhoudsdivisie speelt in het herstel van de luchtvaartgroep.

Het bedrijf stapelde de afgelopen jaren verlies op verlies maar verwacht dit jaar op operationeel niveau uit de rode cijfers te komen.