Altice verwacht dat overname miljard euro voordeel oplevert

Altice gaat er vanuit dat de voorgenomen fusie tussen de Franse kabeldochter Numericable en de aanbieder van mobiele telefonie SFR minstens een miljard euro aan jaarlijke kostenvoordelen oplevert.

Het gecombineerde bedrijf zal naar verwachting op middellange termijn een omzetgroei tussen de 2 en 5 procent per jaar realiseren.

Dat stelden bestuurders van Altice maandag in een toelichting op de exclusieve overnamegesprekken die worden gevoerd met Vivendi, de huidige eigenaar van SFR.

Volgens topman Patrick Drahi van Altice vullen Numericable en SFR elkaar goed aan en ontstaat zo een ''Franse kampioen'' met een uitstekende positie op de telecommunicatiemarkt.

De bestuurders van Altice willen ook proberen de Franse regering, die tot dusver erg kritisch is en SFR eigenlijk liever met Bouygues zien fuseren, voor zich te winnen.

Zo geeft het bedrijf garanties op het gebied van behoud van werkgelegenheid en belooft het vooral gebruik te maken van apparatuur van Franse makelij.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie