Brussel buigt zich over overname Ziggo

Liberty Global heeft toestemming gevraagd aan de Europese Commissie voor de overname van Ziggo. Dat bevestigde een woordvoerder van de Europese Commissie maandag.

De commissie neemt in eerste instantie tot 23 april de tijd om een oordeel te vellen.

Het Amerikaanse Liberty Global is al eigenaar van kabelexploitant UPC en zou door de overname van branchegenoot Ziggo een nog grotere rol gaan spelen op de Nederlandse markt voor internet, televisie en telefonie via de kabel.

Volgens Liberty Global verandert de overname niets aan de omstandigheden op de Nederlandse markt voor kabeldiensten. Door de regionale spreiding van het Nederlandse kabelnet kunnen consumenten momenteel niet kiezen tussen het aanbod van UPC of Ziggo. Het nieuw te vormen bedrijf wordt, onder de merknaam Ziggo, wel een grotere concurrent van KPN.

Liberty Global maakte eind januari bekend Ziggo over te willen nemen voor 34,53 euro per aandeel. Het bod waardeert Ziggo op zo'n 10 miljard euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie