Altice heeft vorig jaar zijn bedrijfsresultaat verhoogd ten opzichte van 2012, bij een iets hogere omzet. 

Dat meldde de in Amsterdam genoteerde, internationaal actieve, kabelexploitant vrijdag.

Altice boekte vorig jaar een omzet van 3,2 miljard euro, dat was bijna 1 procent meer dan een jaar eerder. Het bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 6 procent tot 1,36 miljard euro.

De ebitdamarge nam met ruim 2 procentpunt toe tot 42,2 procent. De cijfers zijn aangepast voor de geplande overname van Orange Dominicana.

Volgens topman Dexter Goei wijzen de cijfers op de vooruitgang die Altice boekt. Hij verwacht dat de ebitda en de kasstroom van het bedrijf blijft groeien.

Het in Luxemburg gevestigde Altice is sinds januari aan de Amsterdamse beurs genoteerd.

Verwachtingen

De omzet en het bedrijfsresultaat, inclusief de overnames van Tricom en Mobius, waren ongeveer even hoog waren als ING had voorspeld, zegt analist Emmanuel Carlier van ING vrijdag. 

De verwachting van Altice dat de internationale ebitdamarge dit jaar verder groeit tot een niveau van circa 45 procent ('mid-forties') kan ertoe leiden dat ING de verwachting voor de ebitda in 2014 met 2 procent (28 miljoen euro) verhoogt.

ING hanteert een koopadvies voor het kabel- en telecombedrijf. Altice noteerde vrijdag om 9.30 uur 2,6 procent in de min op 27,20 euro.