Positie América Móvil in Mexcio onder druk

Mededingingsautoriteiten in Mexico hebben verscheidene maatregelen genomen om de concurrentie in de telecomwereld te vergroten.

América Móvil moet van de autoriteiten delen van zijn vaste- en mobiele netwerken afstaan aan concurrenten. Daarnaast worden prijzen gereguleerd en schaft Mexico de binnenlandse roamingtarieven af.

Volgens analisten van Bernstein daalt de winst van América Móvil, die tot nu toe een zeer dominante positie op de markt had, met circa 15 procent in drie jaar.

De winstgevendheid van América Móvil stond vorig jaar toch al onder druk, omdat het bedrijf nieuwe klanten voor de lange termijn probeerde te trekken met aanbiedingen.

De kosten voor het bedrijf stegen intussen wel. Het bedrijf, dat een belang heeft van bijna 15 procent in KPN en vorig jaar vruchteloos probeerde de Nederlandse firma over te nemen, opereert in 18 landen, maar Mexico is nog steeds verreweg de grootste markt voor América Móvil.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie