Galapagos verkoopt activiteiten

Galapagos verkoopt zijn BioFocus en Argenta servicedivisie aan Charles River Laboratories. Dat werd donderdag bekendgemaakt. De verkoopsom is maximaal 134 miljoen euro.

De verkoopprijs is voor 129 miljoen euro in contanten. Verder is er afgesproken dat er een betaling van 5 miljoen euro zal plaatsvinden bij het behalen van een omzetdoelstelling voor 2014.

Charles River krijgt alle serviceactiviteiten van BioFocus en Argenta in Groot-Brittannië en Nederland. De koop is inclusief alle klantencontracten, orderboek, gebouwen, apparatuur en verdere verplichtingen van BioFocus en Argenta. Alle medewerkers van BioFocus en Argenta worden door Charles River overgenomen.

400 medewerkers

Na de transactie heeft Galapagos drie vestigingen voor onderzoek en ontwikkeling in het Belgische Mechelen, het Franse Romainville en in Leiden. In totaal heeft Galapagos na de deal meer dan 400 medewerkers.

Galapagos, dat de opbrengst gebruikt voor een verdere ontwikkeling van zijn pijplijn, denkt dat de transactie in het tweede kwartaal van 2014 zal worden afgerond.

De onderneming verlaagde, door het afstoten van Argenta en BioFocus, zijn omzetverwachting voor dit jaar van 180 miljoen euro naar 125 miljoen euro en rekent op een eindejaars kaspositie van 170 miljoen euro.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie