Delhaize ziet winstgevendheid dalen

De Belgische supermarktgroep Delhaize heeft in het vierde kwartaal de winstgevendheid zien dalen als gevolg van prijsverlagingen en hogere kosten. 

Dat maakte de onderneming donderdag bekend. Ook voor het eerste kwartaal van dit jaar voorziet Delhaize een lagere winstmarge.

In de 3 laatste maanden van 2013 kwam de bruto winstmarge ruim 2 procentpunt lager uit dan in het jaar daarvoor. De operationele winst (ebitda) kwam ruim 10 procent lager uit op 312 miljoen euro.

De omzet steeg met 3 procent als rekening wordt gehouden met wisselkoerseffecten. Netto hield Delhaize 100 miljoen euro over, tegen een beperkt verlies in dezelfde periode in 2012.

Vooral in de Verenigde Staten daalde operationele winst van het supermarktbedrijf. Maar daar stond een (in dollars) iets hogere omzet tegenover. Voor het eerste kwartaal zegt Delhaize ook ''een stevige omzet'' in de VS te voorzien, terwijl de marktomstandigheden in België ''uitdagend'' worden genoemd.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie