De vorig jaar gerealiseerde omzetgroei laat zien dat TKH op de goede paarden heeft gewed. Dat zei bestuursvoorzitter Alexander van der Lof woensdag in een toelichting tegen AFN.

De topman doelt daarmee op de eind 2012 ingezette focus op vier kerntechnologieën en zeven verticale groeimarkten. Die strategie moet in de komende 3 tot 5 jaar 300 tot 500 miljoen euro aan extra omzet opbrengen. ''Je zult de komende 12 maanden weinig acquisitie-activiteit zien bij ons.''

TKH richt zich op de technologieën connectivity, vision, communication en manufacturing systems, aangevuld met de groeimarkten glasvezelnetwerken, parkeren, tunnels, care, marine, oil & gas, industrial machine vision en bandenbouw.

Het bedrijf haalde vorig jaar een omzet van bijna 1,2 miljard euro, 8,7 procent meer dan in 2012. Bijna de helft van de omzetgroei werd gerealiseerd op eigen kracht.

Vertrouwen

De resultaten van vorig jaar geven Van der Lof vertrouwen voor dit jaar, hoewel er nog een aantal onzekere economische omstandigheden zijn.

Zo is het nog de vraag wat het effect op TKH zal zijn van een afkoelende Chinese economie. ''De laatste tijd zijn er wat tegenvallende signalen over de Chinese groei. Onze omzet daar is relatief beperkt, maar een echte daling van het groeitempo heeft zeker een effect op de bredere economie.''

De topman put juist wel vertrouwen uit de gang van zaken bij de bandenbouw. Het recordhoge orderboek van 160 miljoen euro bij het onderdeel geeft ''een vrij grote zekerheid van een substantiële groei dit jaar''.

Ook bij Building Solutions gaat het beter, nadat vorig jaar maatregelen werden getroffen om het rendement daar te verbeteren. Het rendement is inmiddels 8 procent.

Van der Lof wil dat optrekken tot 9 à 10 procent, zoals ook het doel is voor de overige activiteiten van TKH. Volgens de topman is in het bouwsegment de bodem bereikt maar kan het nog wel een aantal jaren duren voordat er weer sprake is van groei na een lange periode van stevige dalingen.