Beveiligingsbedrijf G4S in het rood

Het Britse beveiligingsbedrijf G4S is over 2013 op een verlies voor belastingen uitgekomen van 170 miljoen pond (204 miljoen euro), tegen een winst van 158 miljoen pond een jaar eerder. Dat maakte 's werelds grootste beveiliger woensdag bekend.

Het bedrijf zette afgelopen jaar 386 miljoen pond opzij voor herstructureringslasten en omschreef 2013 als een ''extreem uitdagend jaar''. G4S kwam eind vorig jaar nog in opspraak, nadat bleek dat het bedrijf de Britse overheid te veel heeft laten betalen voor het elektronisch bewaken van criminelen.

Daarbij werden rekeningen ingediend voor criminelen die overleden waren of in de gevangenis zaten. Er moet nog een schikking worden getroffen tussen G4S en de Britse overheid over deze zaak.

In 2012 kwam G4S ook al in kwaad daglicht te staan, omdat de onderneming niet in staat bleek voldoende goed opgeleide beveiligers te leveren voor de Olympische Spelen in Londen.

Lees meer over:
g4s

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie