De Amerikaanse aandelenbeurzen koersen dinsdag aan het einde van de middaghandel steeds lager. Na een licht hogere opening namen beleggers wat gas terug.

De crisis rond de Krim drukte op de koersen en de markt kon geen nieuwe positieve impulsen ontdekken.

De Dow-Jonesindex noteerde 0,4 procent lager op 16.348 punten. De brede S&P 500 verloor 0,6 procent tot 1.866 punten en technologiebeurs Nasdaq leverde 0,7 procent in tot 4.305 punten.

Voor opening van de beurs bleek dat het vertrouwen in het midden- en kleinbedrijf (mkb) in de Verenigde Staten in februari is gedaald. De vertrouwensindex van brancheorganisatie NFIB zakte naar 91,4 van 94,1 in januari. Economen hadden een minder sterke daling verwacht. Ook de cijfers over de groothandelsvoorraden en -verkopen in de VS vielen tegen.

Men's Wearhouse

De kledingketen Men's Wearhouse kreeg er 4,8 procent bij na de aankondiging dat er een akkoord was bereikt over de overname van rivaal Jos.A.Bank voor circa 1,8 miljard dollar. Daarmee wordt de op drie na grootste herenkledingzaak in de VS gecreëerd. Jos.A.Bank steeg met bijna 4 procent.

Maar kledingverkoper Urban Outfitters gaf juist bijna 5 procent prijs na een tegenvallend kwartaalbericht. De omzet kwam lager uit dan analisten hadden verwacht.

Winkelketen J.C.Penney boekte wel winst na een positief analisten rapport. De aandelen stegen met ruim 3 procent.

De euro was 1,3865, tegen 1,3860 bij het sluiten van de Europese beurzen. Een vat lichte Amerikaanse olie daalde 1,3 procent in prijs tot 99,76 dollar. Brentolie werd 0,3 procent duurder op 108,44 dollar.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven