TNT Express wil zijn Nederlandse onderdeel TNT Fashion Group B.V. verkopen aan een consortium van Belspeed en Netlog Group. 

Dat maakte de pakkettenbezorger dinsdag bekend zonder de verkoopsom te vermelden.

De voorgenomen desinvestering moet nog worden voorgelegd aan de ondernemingsraad van TNT Fashion Group en aan toezichthouders. TNT Express denkt de transactie tegen het eind van het tweede kwartaal af te kunnen ronden.

TNT Fashion Group B.V., dat transport- en opslagdiensten aan modehuizen biedt, telt 660 medewerkers. De Britse tak van TNT Fashion is ondergebracht bij TNT Express UK and Ireland.

Belspeed, opgericht in 1983, is één van de toonaangevende logistiekbedrijven op het gebied van 'lifestyle'-producten. Het bedrijf haalt met 350 medewerkers een omzet van 35 miljoen euro. Netlog is één van de grootste logistieke dienstverleners van Turkije met een omzet van meer dan 500 miljoen en 4500 man personeel.

Aantrekkelijk

De verkoop is aantrekkelijk voor het koeriersbedrijf, zo stelde analist Marc Zwartsenburg van ING dinsdag.

Zwartsenburg wees erop dat het onderdeel niet tot de kernactiviteiten van TNT behoort. Hij verwacht dat de verkoop een kleine boekwinst oplevert bij een totale verkoopprijs van zo'n 30 miljoen euro.

KBC gaf aan dat de verkoop geen verrassing is, aangezien TNT eerder al wees op de mogelijkheid om niet-kernactiviteiten af te stoten.

Het aandeel TNT noteerde dinsdag rond 9.45 uur 0,6 procent in de min op 6,86 euro.