Nikkei hoger na besluit Bank of Japan

De effectenbeurs in Tokio is dinsdag hoger gesloten. De handel stond in het teken van de Bank of Japan, die conform verwachting het zeer ruime monetaire beleid onveranderd liet. 

De Nikkei eindigde 0,7 procent in de plus op 15.224,11 punten.

De Bank of Japan hield de omvang van het monetaire stimuleringsprogramma ongewijzigd op 60 tot 70 biljoen yen (zo’n 500 miljard euro) op jaarbasis. De centrale bank hield ook vast aan de vooruitzichten voor de Japanse economie, die volgens de centrale bankiers een gematigd herstel laat zien.

Bij de bedrijven stond Taiheiyo Cement in de belangstelling. De grootste maker van bouwmaterialen in Japan klom 4,7 procent na berichten dat het Amerikaanse onderdeel van het bedrijf voor het eerst in 6 jaar tijd winst zal boeken.

Op de andere belangrijke beurzen in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen beperkt in navolging van de weinig inspirerende handelssessie op Wall Street. In Hongkong noteerde de Hang Seng-index vrijwel vlak in de middaghandel en de All Ordinaries in Sydney sloot nagenoeg onveranderd. De Kospi in Seoul ging 0,5 procent omhoog.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie