Vopak heeft een belang van 30 procent genomen in Zhangzhou Gulei Haiteng Jetty Investment Management Company Limited (Haiteng). 

Dat bedrijf heeft een terminal met een opslagcapaciteit van 890.000 kubieke meter voor petrochemische producten die vorig jaar in gebruik werd genomen. Dat maakte Vopak maandag bekend.

Voor de lange termijn zijn er contracten gesloten om vanuit de terminal twee petrochemische fabrieken te bedienen via pijpleidingen.

De Haiteng-terminal is gevestigd op het Gulei Industrial Park in het zuidoosten van China. Het industriepark heeft, met steun van de centrale overheid, plannen om meer petrochemische industrie aan te trekken in de komende jaren.

De afronding van de transactie wordt in de loop van dit jaar verwacht en is afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders en de benodigde registraties.

Buy

Volgens SNS Securities toont Vopak met het belang in China aan dat het ondanks een toenemende concurrentie en een voorzichtige outlook voor dit jaar in staat blijft om aantrekkelijke projecten te vinden.

''Op basis van gunstige structurele ontwikkelingen gaan we er van uit dat de groei aanhoudt en dat de markt Vopak daarvoor beloont'', aldus SNS, dat een buy-advies heeft.