'Grote reclamedeal Instagram met Omnicom'

Facebooks fotodienst Instagram heeft een grote reclamedeal gesloten ter waarde van ongeveer 50 miljoen dollar met advertentiebedrijf Omnicom. 

Dat meldden ingewijden zaterdag aan persbureau Bloomberg.

Door de overeenkomst kunnen merken die zaken doen met Omnicom, binnenkort promotiefilmpjes en plaatjes sturen naar gebruikers van Instagram.

De deal past bij het streven van Facebook-topman Mark Zuckerberg om meer omzet te generen via mobiele gebruikers.

Instagram, dat in 2012 voor circa 1 miljard dollar werd overgenomen door Facebook, is pas enkele maanden geleden begonnen met advertentiemogelijkheden.

WhatsApp, dat dit jaar door Facebook werd aangeschaft voor 19 miljard dollar, krijgt wel inkomsten uit de abonnementen van gebruikers, maar via de berichtendienst wordt nog niet geadverteerd.

Publicis

Het Amerikaanse Omnicom dat vorig jaar bekendmaakte te gaan fuseren met het Franse Publicis geldt als een van de grootse communicatie-, pr- en reclamebureaus ter wereld.

Het fusiebedrijf Publicis Omnicom Group, dat een marktwaarde heeft van ongeveer 26,5 miljard euro, zal het hoofdkantoor van zijn holding vestigen in Nederland.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie