Batenburg ziet wat licht

Batenburg Techniek heeft 2013 afgesloten met een positief operationeel resultaat dat lager lag dan vorig jaar en een iets hogere omzet. 

Onder de streep stond een flink verlies, onder meer door het faillissement van installatiebureau Koldijk.

Dat maakte Batenburg vrijdag bekend. De onderneming zei dat er in het tweede halfjaar sprake was van een winstverbetering en dat er positieve tekenen zijn in de markten waarin de onderneming actief is.

De omzet over 2013 kwam uit op 143,1 miljoen euro, tegen 140,4 miljoen in 2012. Het operationeel resultaat (ebit) bedroeg 2,9 miljoen euro, tegen 3,1 miljoen vorig jaar. Het nettoverlies kwam uit op 6,9 miljoen euro, tegen een winst van 1 miljoen in 2012. Batenburg leed verlies door de beëindigde activiteiten van Koldijk, afschrijvingen en reorganisatiekosten.

Batenburg denkt 2014 ''met een positief resultaat'' te kunnen afsluiten. De onderneming liet weten niet alleen op de markten wat positieve signalen te zien, maar dat ook de werkvoorraad en orderportefeuille ''hetzelfde beeld laten zien''.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie