Nikkei sluit week positief af

De aandelenbeurs in Tokio sloot vrijdag de eerste week van maart positief af. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden in Europa en op Wall Street joegen de aandelenkoersen voor de vierde dag op rij omhoog. 

De beursomzetten bleven relatief laag in afwachting van het Amerikaanse banenrapport, dat later op de dag verschijnt.

De Nikkei eindigde uiteindelijk 0,9 procent hoger op 15.274,07 punten. De Japanse hoofdindex won deze week 2,9 procent. Vooral de Japanse exportbedrijven waren in trek door een verdere verzwakking van de Japanse yen.

Een goedkopere munt vergroot de concurrentiekracht en de winstgevendheid van de exporteurs. Bedrijven als Sony, Tokyo Electron en Canon stegen daardoor tussen 0,3 en 1,6 procent.

Op de andere belangrijke aandelenmarkten in het Verre Oosten bleven de koersuitslagen vrijdag beperkt. Beleggers namen voor het weekeinde geen grote posities meer in vanwege de crisis rond Oekraïne.

In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,2 procent, terwijl de Kospi in Seoul juist met 0,1 procent daalde. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent hoger.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie