Resultaat Vastned gedaald door verkopen

Vastgoedonderneming Vastned heeft in 2013 het direct beleggingsresultaat zien dalen als gevolg van de verkoop van niet-strategische bezittingen. 

Ook de bezettingsgraad daalde licht door de lagere bezettingsgraad van Spaanse winkelcentra, die begin 2014 zijn verkocht. Dat maakte het vastgoedconcern donderdag bekend.

Het direct beleggingsresultaat daalde van 62,6 miljoen euro tot 54,2 miljoen euro, ofwel 2,85 euro per aandeel. Daarmee zit Vastned aan de bovenkant van de eigen verwachting. De bezettingsgraad kwam eind 2013 uit op 94 procent, tegen 95 procent in 2012.

De bezettingsgraad van de zogenoemde premium city high street shops, winkels op A-locaties in grote steden, bedroeg 99,2 procent.

Het bedrijf verwacht dat het direct beleggingsresultaat dit jaar zal afnemen tot 2,10 tot 2,30 euro per aandeel, als gevolg van de verkopen in 2013 en begin 2014.

Vastned herhaalde zijn doel, uit zijn recent aangepaste strategie, om het aandeel high street-winkels in 'premium cities' te vergroten naar 75 procent van de portefeuille. Het afgelopen jaar groeide dit percentage van 55 procent tot 69 procent.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie