Nikkei zet winstreeks voort

De effectenbeurs in Tokio ging donderdag voor de derde dag op rij omhoog. Beleggers grepen een daling van de Japanse yen aan om verder op zoek te gaan naar koopjes.

De handel verliep rustig. Veel investeerders bleven langs de zijlijn in afwachting van het rentebesluit dat later op de dag in Europa wordt genomen en het Amerikaanse banenrapport dat vrijdag verschijnt. De Nikkei eindigde 1,6 procent hoger op 15.134,75 punten.

Exportbedrijven als Sony en Toyota, die hun concurrentiekracht zien verbeteren door een goedkopere Japanse munt, stegen respectievelijk 2,4 en 1,9 procent.

Ook de Japanse projectontwikkelaars wisten het recente herstel voort te zetten. Mitsui Fudosan klom 4,3 procent en Mitsubishi Estate kreeg er 1,5 procent bij.

Elders in het Verre Oosten lieten de aandelenbeurzen ook overwegend winsten zien. In Hongkong klom de Hang Seng-index 0,6 procent en de Kospi in Seoul steeg 0,2 procent. De All Ordinaries in Sydney eindigde onveranderd, ondanks een sterker dan verwachte toename van de Australische winkelverkopen in januari.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie