Mogelijk meer buitenlandse invloed bij Qantas

De Australische regering overweegt de wet aan te passen om zo meer buitenlandse investeringen in luchtvaartmaatschappij Qantas toe te staan. 

Dat heeft de Australische premier Tony Abbott aangekondigd.

De regering is van plan de Qantas Sale Act uit 1992 aan te passen. Die wet beperkt het buitenlandse eigendomsrecht in Qantas tot 49 procent en dwingt de grootste luchtvaartmaatschappij van Australië om de meeste activiteiten in eigen land te houden.

De regering overweegt een deel van die wetgeving te veranderen zodat Qantas kan worden opgesplitst in een internationaal en een binnenlands deel. Ook kan worden gesleuteld aan de wet die stelt dat buitenlandse luchtvaartmaatschappijen in totaal niet meer dan 35 procent van Qantas mogen bezitten.

Qantas maakte vorig week nog bekend 5000 banen te schrappen en tientallen vliegtuigen te zullen verkopen en de aankoop van nieuwe toestellen uit te stellen. De verlieslijdende maatschappij heeft flink te lijden onder de opkomst van Virgin.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie