De aandelenbeurs in Tokio heeft dinsdag een kleine winst geboekt. Beleggers gingen na vier verliesbeurten op rij voorzichtig op zoek naar koopjes. 

De beursomzetten waren echter laag. Veel investeerders bleven langs de zijlijn in afwachting van de verdere ontwikkelingen in het conflict rond Oekraïne. De Nikkei eindigde 0,5 procent hoger op 14.721,48 punten.

Bij de bedrijven werden vooral de Japanse projectontwikkelaars weer opgepikt. Sumitomo Realty & Development en Mitsubishi Estate stegen respectievelijk 3,6 en 2,4 procent na de stevige koersverliezen in de afgelopen dagen. Zwaargewicht Fast Retailing won 1,2 procent.

De eigenaar van kledingketen Uniqlo zag de binnenlandse omzet in februari met 0,8 procent stijgen, ondanks de zware sneeuwval in Japan in de afgelopen maand.

Hongkong

Elders in het Verre Oosten lieten de belangrijkste beurzen een gemengd beeld zien. De koersuitslagen bleven beperkt voorafgaand aan de jaarlijkse bijeenkomst van het Chinese parlement op woensdag.

In Hongkong klom de Hang Seng-index 1,2 procent en de Kospi in Seoul verloor 0,5 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,3 procent hoger, nadat de Australische centrale bank de rente conform verwachting onveranderd liet op 2,5 procent.