Minder loon voor topman Zwitserse bank

De topman van de Zwitserse bank Julius Bär heeft zijn beloning in 2013 met 11 procent zien dalen, na kritiek van aandeelhouders op zijn salaris. 

Boris Collardi verdiende over 2013, inclusief bonussen, 5,9 miljoen Zwitserse frank (circa 4,9 miljoen euro) tegen 6,7 miljoen Zwitserse frank in 2012, zo bleek maandag.

Aandeelhouders van de bank wezen tijdens de laatste aandeelhoudersvergadering het voorgestelde salaris voor Collardi over 2013 in grote meerderheid af. De stemming hierover was niet bindend, maar de bank voelde kennelijke de noodzaak om gehoor te geven aan de stemming onder de aandeelhouders.

''Wij begrijpen hun zorgen en zijn het er mee eens dat het thema beloning van economisch en strategisch belang is voor alle betrokkenen bij Julius Bär'', zo liet de bank weten. De vaste beloning van Collardi steeg overigens van 0,9 tot 1 miljoen frank. Het variabele deel daalde juist.

Lees meer over:

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie