HES schort exclusiviteit Hestya op

HES Beheer heeft de exclusiviteit die in overnamegesprekken werd verleend aan Hestya Energy opgeschort. Dat meldde het bedrijf maandag.

HES wacht op de uitkomst van gesprekken tussen zijn grootaandeelhouders en Hestya over verlenging van de overeenkomst voor aanmelding van aandelen (de 'irrevocables').

Hestya heeft die verlenging nodig om zijn boekenonderzoek te finaliseren en om HES de tijd te geven de overname van ATIC af te ronden. HES verwacht ,,op korte termijn'' duidelijkheid te kunnen geven over de irrevocables en de verlenging van de exclusiviteit.

Als die verlenging wordt verleend zullen de fusiegesprekken worden doorgezet, aldus HES. Commissarissen van het bedrijf zullen het mogelijke bod dan onder meer toetsen op continuïteit, duurzame financiële slagkracht en het veiligstellen van werkgelegenheid. Inmiddels heeft de raad van commissarissen zakenbank Kempen & Co gevraagd een onderzoek te starten voor een zogeheten 'fairness opinion'.

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

Nieuwsbrief NUzakelijk

Nieuwsbrief NUzakelijk
Wil jij niets missen op ondernemersgebied? Meld je aan voor onze nieuwsbrief, dan weet je precies wat eraan zit te komen. 

Cryptomunten

Cryptomunten
Handleiding: Zo beleg je in bitcoins en andere virtuele munten.

NUwerk

NUlokaal adverteren

Tip de redactie