Tankopslagbedrijf Vopak denkt dat het uitdagend zal worden om het recordbedrijfsresultaat voor afschrijvingen van 2012 te overtreffen. 

Dat resultaat (ebitda) kwam destijds uit op 768 miljoen euro. Ook zullen toegenomen afschrijvingen waarschijnlijk blijven drukken op de winst per aandeel.

Het bedrijfsresultaat van Vopak kwam in 2013 ook niet uit boven het recordniveau, zo bleek vrijdag uit de jaarcijfers van het concern.

Vopak realiseerde een ebitda van 753 miljoen euro, iets meer dan de afgegeven verwachting van 750 miljoen euro. De omzet kwam uit op zo'n 1,3 miljard euro en onder de streep hield het bedrijf 312 miljoen euro over. De winst per aandeel daalde afgelopen jaar met 10 procent tot 2,45 euro.

Capaciteit

Met de projecten in ontwikkeling zal naar verwachting 6,5 miljoen kubieke meters (cbm) aan opslagcapaciteit worden toegevoegd in de jaren tot en met 2016.

De totale investering voor Vopak en haar partners in uitbreidingsprojecten bedraagt circa 1,8 miljard euro, waarvan de nog uit te geven netto-investering voor Vopak circa 400 miljoen euro bedraagt.