USG People heeft de omzet in het laatste kwartaal van vorig jaar licht zien groeien en verwacht dat die positieve lijn voorlopig aanhoudt. 

Dat maakte het uitzendconcern vrijdag bekend.

USG People boekte vorig kwartaal een omzet van 580,4 miljoen euro. Dat was 0,3 procent meer dan in het voorgaande kwartaal. Het onderliggende bedrijfsresultaat (ebita) steeg met ruim driekwart tot 27,2 miljoen euro.

Onder de streep ontstond door eenmalige reorganisatiekosten een verlies van 12,2 miljoen euro. Een jaar eerder werd nog een verlies van 211 miljoen euro geïncasseerd.

Volgens USG People werd vorig kwartaal ''het omslagpunt naar groei'' bereikt. ''Deze positieve trend heeft zich ook in de eerste weken van 2014 voortgezet'', liet het bedrijf weten.

Beter dan verwacht

Sterke prestaties op de Nederlandse markt hebben USG People vorig kwartaal een aanzienlijk beter resultaat opgeleverd dan verwacht. Dat concludeerden analisten van Rabobank vrijdag.

USG People boekte in het vierde kwartaal van vorig jaar een bedrijfsresultaat (ebita) van 27,2 miljoen euro, waar Rabo rekende op 20,4 miljoen euro.

Nederland was duidelijk de drijvende kracht achter de verbetering, met een ebita van 18,4 miljoen euro, waar de analisten rekenden op 12 miljoen euro. Ook de autonome omzetgroei per werkdag was met 1 procent beter dan verwacht. De groei trok bovendien verder aan in de eerste weken van 2014.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel USG People. Dat stond vrijdag om 9.12 uur 4,8 procent in de plus op 13,25 euro.