Reed Elsevier heeft zijn resultaten afgelopen jaar verbeterd en verwacht die lijn in 2014 door te kunnen trekken. Dat meldde de informatieleverancier donderdag.

Het Brits-Nederlandse bedrijf boekte vorig jaar een omzet van 6 miljard pond (7,1 miljard euro). De opbrengsten waren daarmee 1 procent lager dan een jaar eerder.

Gecorrigeerd voor onder meer wisselkoerseffecten ontstond echter een kleine plus. De aangepaste operationele winst groeide op die basis met 5 procent, tot 1,75 miljard pond (2,1 miljard euro). De nettowinst steeg met 66 miljoen pond tot 1,1 miljard pond (1,3 miljard euro).

De trends van vorig jaar zetten volgens Reed Elsevier voorlopig door. Het bedrijf verwacht daarom dat de onderliggende opbrengsten en winst dit jaar opnieuw kunnen groeien, vooral door investeringen in de bestaande organisatie.

Reed Elsevier verhoogde zijn dividend op in Amsterdam genoteerde aandelen met 8 procent tot 0,51 euro per aandeel. Het bedrijf verwacht dit jaar, net als in 2013, voor ongeveer 600 miljoen pond aan aandelen in te kopen.

Verwachtingen

Reed Elsevier aan de verwachtingen voldaan, zo stelden analisten van Rabobank en SNS Securities.

De onderliggende omzetgroei, exclusief Exhibitions, van 3 procent voldeed aan de verwachtingen, net zoals de voorspelling van verdere groei in 2014. Daarnaast ontwikkelden de marges zich goed.

SNS gaf aan dat Reed Elsevier de komende jaren waarschijnlijk blijft profiteren van groei in de Verenigde Staten en herstel in Europa.

Rabo hanteert een koopadvies voor het aandeel Reed Elsevier, dat bij SNS op hold staat. Reed Elsevier noteerde donderdag om 9.19 uur in een licht positieve AEX-index 1,5 procent in de plus op 16,20 euro.