Detailhandelsbedrijf Macintosh Retail Group heeft over 2013 een nettoverlies geleden van 12,1 miljoen euro, tegen een min van 126 miljoen euro een jaar eerder, toen het resultaat werd gedrukt door kosten voor het sluiten van een groot aantal winkels. Dat blijkt uit de definitieve cijfers die Macintosh donderdag publiceerde.

Macintosh kwam eerder deze maand al met een tussentijds handelsbericht naar buiten. Toen werd gemeld dat de omzet vorig jaar met 8 procent is gedaald naar 822,1 miljoen euro.

Begin 2013 kondigde Macintosh aan binnen 3 jaar ruim 110 winkels te zullen sluiten. In 2013 sloten 30 vestigingen de deuren. Op de Britse markt werden juist nieuwe winkels geopend, omdat daar de meeste kansen voor groei worden gezien.

De eigenaar van ketens als Dolcis, Manfield en Kwantum gaf aan dat de eerste signalen voor economische verbetering positief zijn voor het consumentenvertrouwen en dat er een herstelbeweging lijkt te zijn ingezet. Het bedrijf wil echter nog geen uitspraken doen voor heel 2014, omdat het herstel nog broos is.