De aandelenbeurs in Tokio ging donderdag opnieuw omlaag. Een stijging van de Japanse yen en de aanhoudende onrust in Oekraïne zorgde voor enige terughoudendheid.

Ook hielden beleggers hun kruit droog in afwachting van de verklaring die de voorzitter van de Federal Reserve, Janet Yellen, later op de dag zal afleggen voor de Amerikaanse Senaat. De Nikkei eindigde 0,3 procent in de min op 14.923,11 punten.

Elektronicaconcern Panasonic zette de stijging voort. Het aandeel klom 2,6 procent en sloot op het hoogste niveau in 4 weken tijd.

Het bedrijf keert over het afgelopen boekjaar meer dividend uit dan analisten hadden verwacht. Een dag eerder steeg Panasonic al ruim 5 procent na berichten dat het concern wil investeren in een accufabriek voor elektrische auto’s in de Verenigde Staten.

De andere beurzen in het Verre Oosten lieten een gemengd beeld zien. In Hongkong won de Hang Seng-index ruim 1 procent en de Kospi in Seoul klom 0,4 procent. De All Ordinaries in Sydney sloot 0,5 procent lager. Qantas verloor zo'n 9 procent nadat bleek dat de Australische luchtvaartmaatschappij in het laatste halfjaar van 2013 in de rode cijfers is beland.

Om het tij te keren gaat Qantas de komende 3 jaar 5000 banen schrappen, zo'n 15 procent van het totale personeelsbestand.