De Amerikaanse aandelenbeurzen noteerden woensdag hoger. Positieve cijfers over de verkopen van nieuwe huizen zorgden voor een optimistische stemming.

De brede S&P-index koerste tussentijds richting de hoogste slotstand ooit.

De Dow-Jonesindex stond halverwege de handelsdag 0,3 procent in de plus op 16.223,74 punten. De S&P 500 klom eveneens 0,3 procent tot 1850,14 punten. De index stond daarmee tussentijds boven het recordslot dat half januari werd bereikt met 1848,38 punten. De door technologiebedrijven gedomineerde Nasdaq kreeg er 0,5 procent bij tot 4310,64 punten.

Kort na de openingsbel werd bekend dat de verkoop van nieuwbouwwoningen in januari onverwacht is toegenomen, met 9,6 procent ten opzichte van december. Marktkenners rekenden in doorsnee op een afname met 3,4 procent. Tegenvallende cijfers over de hypotheekaanvragen werden opzij gezet. Uit data van de hypotheekverstrekkersassociatie MBA bleek dat er voor de derde week op rij sprake was van minder aanvragen. De index die de aanvragen meet zakte met 8,5 procent, een week eerder was dat een daling met 4,1 procent.

Target klom 7,5 procent. Het detailhandelsconcern boekte in het vierde kwartaal meer winst dan analisten hadden verwacht. Ook doe-het-zelfketen Lowe’s opende de boeken. Beleggers stuurden dat aandeel 6,6 procent omhoog. Het aandeel Abercrombie & Fitch deed het met een plus van 9,5 procent eveneens goed, na beter dan verwachte prestaties in het vierde kwartaal en een versnelling van het aandeleninkoopprogramma.

De prijs van een vat Amerikaanse olie steeg met 0,8 procent tot 102,66 dollar. De euro was 1,3677 dollar waard, tegen 1,3664 dollar bij het slot van de Europese beurshandel.

Bekijk de actuele beurskoersen van Dow Jones- en Nasdaq-bedrijven