Kledingketen Abercrombie & Fitch heeft in het vierde kwartaal van zijn gebroken boekjaar veel minder winst geboekt dan een jaar eerder. 

Oorzaak van de fors lagere winst zijn de hoge kosten die gepaard gaan met het sluiten van dochteronderneming en lingerieverkoper Gilly Hicks. Dat maakte het Amerikaanse kledingmerk woensdag bekend.

De eenmalige kosten zijn echter te laag om de volledige winstdaling te verklaren. Ook een stevige omzetdaling van bijna 170 miljoen dollar (124 miljoen euro) trok een zware wissel op de netto-inkomsten.

Eind december hield Abercrombie daardoor een winst van 66 miljoen dollar over, nog niet de helft van het resultaat in dezelfde periode van 2012.

De tegenvallende winst van de Amerikaanse keten beperkt zich overigens niet tot het vierde kwartaal. Ook over het gehele jaar lag de winst veel lager dan in 2012. Abercrombie, bekend van de aardedonkere en luidruchtige winkels, hield in totaal 54 miljoen dollar over. Dat is nog geen kwart van de winst in het jaar ervoor.