De Britse verzekeraar RSA zal op korte termijn een claimemissie bekendmaken van 800 miljoen Britse pond (bijna 968 miljoen euro).

Dat meldde de krant The Sunday Times zondag.

RSA herstelt van een boekhoudkundig schandaal bij de Ierse tak van het bedrijf en voorziet veel kosten vanwege de recente zware overstromingen in het Verenigd Koninkrijk.

Onlangs werd Stephen Hester, de voormalig topman van Royal Bank of Scotland, aangesteld om RSA te gaan leiden nadat zijn voorganger Simon Lee 3 winstwaarschuwingen gaf in 6 weken tijd.

Hester zou op zijn beurt de zakenbanken JPMorgan en Bank of America Merrill Lynch hebben ingehuurd om de claimemissie, waarbij de aandelen beschikbaar zijn voor houders van al uitgegeven stukken, in goede banen te leiden.

De verzekeraar, die donderdag de jaarcijfers naar buiten brengt, wil volgens de krant ook activiteiten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Azië afstoten. RSA zelf wilde geen commentaar geven.

De krant The Telegraph meldde eerder op basis van ingewijden dat RSA door de fraudezaak en overstromingen geen dividend zal uitkeren. Ook toen gingen al geluiden over een emissie rond, van 300 tot 450 miljoen pond.