De voormalige baas van Randstad Ben Noteboom is niet vrijwillig vertrokken. De raad van commissarissen van het bedrijf heeft hem ontslagen.

Dat bevestigde een woordvoerster van Randstad vrijdag, na berichtgeving hierover door nieuwszender RTL Z.

Uit het jaarverslag van Randstad bleek donderdag dat de per donderdag vertrokken topman tweeënhalf miljoen euro heeft meegekregen 'voor het beëindigen van zijn contract'.

De verdiensten van Noteboom waren daarmee dubbel zo hoog als in 2012. Naar nu blijkt komt dat hoge bedrag grotendeels doordat Randstad de opzegtermijn van een jaar van Noteboom heeft afgekocht, schrijft RTL Z.

"Het was een goed moment voor Noteboom om te vertrekken", zegt een woordvoerder tegen NU.nl. "Het gaat goed met Randstad, de markten trekken aan en we worstelen niet met grote fusies of dergelijke zaken."

Uitleggen

Volgens de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is de vertrekvergoeding van Noteboom in strijd met het in maart 2013 aan de aandeelhouders voorgelegde en goedgekeurde beloningsbeleid. Randstad heeft dan ook iets uit te leggen, aldus de VEB op haar website.

Volgens het beloningsbeleid mag de vertrekpremie maximaal een basissalaris bedragen bovenop een opzegtermijn. Het bedrag komt echter overeen met bijna 2,7 keer het basissalaris van Nooteboom over 2013. Dat was 970.000 euro.

De VEB citeert een woordvoerder van Randstad, die er op wees dat Noteboom een opzegtermijn van één jaar in zijn arbeidscontract had staan.

Die opzegtermijn was volgens de beleggersvereniging tot nu toe echter onbekend, en uitzonderlijk lang. ''Gebruikelijk voor bestuurders van beursfondsen is zes maanden. Maar ook rekening houdend met die opzegtermijn is de 2,6 miljoen euro nog niet geheel verklaard.''

De woordvoerder van Randstad spreekt tegenover NU.nl echter tegen dat er strijd is met het beloningsbeleid. "Het gaat om een jaar basissalaris, premies en pensioenen. De VEB kan dit hoog vinden, maar gaat hier te kort door de bocht."