Candy Crush-maker King dicht bij beursgang

King, de ontwikkelaar van de razend populaire mobiele game Candy Crush Saga, wil naar de beurs. Het bedrijf maakte in 2013 een nettowinst van 568 miljoen dollar (414 miljoen euro).

Dat blijkt uit een document dat King dinsdag heeft ingediend bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC.

De apps van het bedrijf zijn inmiddels meer dan 500 miljoen keer geïnstalleerd op smartphones en tablets. In het vierde kwartaal waren er maandelijks 408 miljoen actieve gebruikers. Dagelijks waren dat er 124 miljoen.

Uit de cijfers blijkt dat King in het vierde kwartaal minder omzet en winst heeft gemaakt dan in het derde kwartaal. De omzet bleef ongeveer stabiel met 602 miljoen dollar, ten opzichte van 621 miljoen een kwartaal eerder. De nettowinst daalde echter flink van 230 naar 159 miljoen dollar.

King wil met de beursgang maximaal 500 miljoen dollar ophalen van investeerders. Het bedrijf wil genoteerd worden op de New York Stock Exchange onder het symbool KING.

Candy Crush Saga is veruit het populairste spel van de spellenmaker, gevolgd door Pet Rescue Saga, Farm Heroes Saga, Papa Pear Saga en Bubble Witch Saga.

Lees meer over:
Tip de redactie