Reisorganisatie Thomas Cook heeft het verlies in het het afgelopen kwartaal met 15 procent zien dalen, geholpen door kostenverlagingen.

Ook heeft de onderneming een koper gevonden voor het bedrijfsonderdeel Gold Medal, een aanbieder van lijnvluchten, huurauto's en hotelovernachtingen. Dat maakte Thomas Cook dinsdag bekend.

 

Het bedrijf verkoopt het in Dubai gevestigde Gold Medal aan de Arabische Emirates Group voor een bedrag van 45 miljoen pond (55 miljoen euro).

Daarmee zegt Thomas Cook een doelstelling om geld vrij te maken met het afstoten van bedrijfsonderdelen eerder bereikt te hebben dan verwacht. De onderneming had als doelstelling 100 tot 150 miljoen pond op te halen met de verkoop van dochterbedrijven tegen het eind van het boekjaar 2015.

Boekjaar

Thomas Cook leed in het eerste kwartaal van het huidige boekjaar, dat liep tot eind december, een verlies van 56 miljoen pond.

De onderneming, het oudste reisconcern ter wereld, heeft de bezuinigingen de afgelopen jaren steeds verder opgevoerd, in een poging om de resultaten op te vijzelen. Het totale besparingsprogramma bedraagt inmiddels 440 miljoen pond.

Vorig jaar kondigde Thomas Cook in Groot-Brittannië de sluiting aan van 195 van de 1069 vestigingen. Mede daardoor zouden 2500 mensen op straat komen te staan. Het bedrijf gaf de afgelopen jaren winstwaarschuwing op winstwaarschuwing en is halverwege een 3-jarige reorganisatie.