Het sentiment onder particuliere beleggers in Nederland is vorige maand verbeterd, ondanks dat de afgelopen weken de beurzen flink daalden. 

Dat blijkt uit de zaterdag gepubliceerde ING BeleggersBarometer, die in januari is uitgekomen op 139 punten tegen 126 een maand eerder.

Het oordeel van beleggers over de algemene economische situatie van Nederland blijft stijgen. Een ruime meerderheid (57 procent) zag de afgelopen drie maanden een verbetering.

Dit was in december nog slechts 45 procent. Maar liefst twee derde van de beleggers constateerde een waardegroei van de eigen portefeuille over deze zelfde periode, aldus ING.

Verwachtingen 

In de komende drie maanden blijven de verwachtingen gelijk of stijgen ze iets. Over de economische situatie blijven beleggers over het algemeen positief gestemd. En de groep die een gunstig beleggingsrendement verwacht stijgt van 48 procent naar 56 procent.

In Amsterdam eindigde de AEX-index vrijdag op 389,54 punten. Volgens de door ING ondervraagde beleggers staat de beursindex over drie maanden op een stand van 406.

In december constateerde ING nog een kleine terugval in het sentiment van beleggers, van 131 naar 126 punten. De maanden daarvoor was net als in januari sprake van verbetering van het vertrouwen.