Aandeelhouders van Lavide Holding, het voormalige Qurius, hebben de schikking van de onderneming met Mieger Advocaten verworpen. 

Dat meldde de lege beurshuls woensdag na afloop van zijn buitengewone aandeelhoudersvergadering (bava).

De schikking moest een einde maken aan een uit 2006 daterend conflict tussen Qurius en Mieger over een earn-out-regeling.

Mieger ging in 2006 failliet. In de schikking kwamen Lavide en Mieger onder meer overeen dat Lavide direct na de bava nieuwe aandelen zou uitgeven van 33,3 procent van het uitstaande kapitaal, zodat Mieger een belang van 25 procent in het geplaatste kapitaal van Lavide zou houden.

Groter belang

Daarnaast zou Mieger een optie krijgen op een levering van een tweede tranche aandelen, waarmee het belang tot 50 procent vergroot zou kunnen worden.

Lavide blijft de mogelijkheden voor het beursfonds naar eigen zeggen onderzoeken en blijft openstaan voor een schikking. Er wordt nog bekeken of er een voorziening moet worden getroffen voor de zaak Mieger.

De onderneming zonder activiteiten meldde verder dat de resterende activa momenteel bestaan uit 14.000 aandelen Prodware, die zo'n 130.000 euro waard zijn. Prodware is het bedrijf dat alle activiteiten van Qurius heeft overgenomen.

De kaspositie en het eigen vermogen zijn begin januari met 150.000 euro toegenomen door de uitgifte van 45.000 nieuwe aandelen aan Value8.